V.29

Då var det dags att blogga lite! Vecka 29 har varit lite annorlunda då Tobias tillfälligt har lämnat Skademark för att bege sig till Uppsala för att jobba ett par dagar på sitt ordinarie jobb. Diskningen och smörgåsberedningen har under veckan istället skötts av mina svärföräldrar och Tobias syster Jennie. De har ställt upp och gjort ett jättebra jobb och jag är mycket tacksam över hjälpen!


Men jag längtar såklart tills på onsdag då han kommer hem igen.
Då får vi även besök av min bästa vän Zandra och hennes sambo Thomas, vi har inte träffats på flera månader och jag saknar henne sååå!

Veckan har ju bjudit på riktigt härligt väder och vid några tillfällen var det nästintill fullsatt på caféet, både ute och inne. Det är härligt att se så många människor på mitt lilla café som sitter i solen och fikar och har det bra. Det är också helt fantastiskt att jag nu börjat få återkommande gäster som besöker caféet för både andra och tredje gången, superkul!

Som jag tidigare nämnt så har jag en gästbok på caféet som nu börjar bli välfylld med fina kommentarer. Häromdagen var det en liten kille som skrev om mitt fika att det var ”Godare än McDonalds”. Det är nog ett rätt bra betyg från en grabb i 10-årsåldern!

Det har tyvärr inte blivit så många bilder tagna den här veckan på caféet, lyckades glömma den hemma, så det får bli fler nästa vecka istället :)




Tycker detta moln påminner lite om USAs "kartbild"!



Ett av rummen där man kan sitta och fika, bordet har Tobias morfar
gjort. Kul att det kommer till användning!



Kan inte få nog av bilder över solnedgången i Skademark.
Det är nästan smärtsamt vackert.


V.28

Då var det dags för ett inlägg igen! Vecka 28 gick av bara farten och det har varit ytterligare en fantastisk vecka på caféet. Cheesecake, kokostoppar och hallonmuffins med crumble har introducerats i sortimentet och visat sig komplettera grundurvalet mycket bra. Veckans populäraste har varit mammas supergoda äppelkaka (receptet följer här nedan), som det varit en strykande åtgång på!

Tack mamma för receptet!

Tänkte passa på att tacka alla besökare, både på caféet och bloggen, för alla fina kommentarer! Känns otroligt roligt att så många har visat sig uppskatta min och Tobias satsning på ett sommarcafé i Skademark. Drömmar är till för att förverkligas! Detta uttryck använde sig även Maud Olofsson, tillika Sveriges vice statsminister, av i veckan när hon dök upp på mitt café! Otroligt roligt! Det var en supertrevlig dam som skrev en fin och uppmuntrande hälsning i vår gästbok och som även gav oss en present i form av sin egen bok, Ett land av friherrinnor. Kapitel 2 i boken heter ”Vardagsentrepenörerna – om att pröva sin dröm”, och det är precis det jag och Tobias gör just nu. Det som från början var en barndomsdröm och en smått tokig idé har utvecklat sig till det roligaste jag någonsin har gjort!



Här nedan kommer några bilder från veckan som har gått samt recept på äppelkaka.

 




Bakom disken.





Glada cafégäster.





Fin hälsning från Maud Olofsson!





Tobias är den som är ansvarig för tunnbrödsmackorna på caféet!





En gammal säck som innehållit kaffebönor hänger nu på kroken
i hallen.



Mammas äppelkaka

 2-3 äpplen

1,5 msk kanel

3 ägg

4 dl socker

150 g smör

4 dl ströbröd

1 dl hackad mandel

2 tsk bakpulver

2 msk vetemjöl

0,5 dl mjölk

 

 

Skala och kärna äpplena, skär dem sedan i tunna skivor och täck med kanel. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en stor form, ca 2 l. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten växelvis med mjölken.

Blanda ner äpplena. Slå i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter. Servera med vaniljsås!




Äppelkakan är den högra kakan.


V. 27

Så var ytterligare en vecka på caféet till ända! Det har varit fem härliga dagar med en massa härliga besökare! Veckan har även bjudit på ett rekord: 95 personer besökte Café Caroline igår, lördag. Otroligt roligt!

Vi har också haft besök av mina snälla svärföräldrar som varit här i veckan och hjälpt till och dessutom bjudit oss på supergoda middagar under tre kvällar. Tack så mycket, ni är så gulliga!  

Eftersom jag har fått önskemål om fler bilder så tänkte jag lägga ut extra många bilder och passar även på att bjuda på ett recept på supergoda jordnötsrutor som blev populära den här veckan:


1 ½ dl brun farin

1 dl socker

200g smält smör

1 dl jordnötssmör

1 ägg

3 ½ dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

100 g mörk choklad

 

Glasyr:

75 g smör

75 g mörk choklad

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl grovt hackade jordnötter

 

1.       Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Rör ner ägget.

2.       Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl och bikarbonat. Blanda ner mjölblandningen i smörsmeten.

3.       Bred ut smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper, ca 25x35 cm.

4.       Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 min.

5.       Glasyr: Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.

6.       Tillsätt flor och vaniljsocker och rör om. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan och strö över hackade jordnötter. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

Njut!



Jordnötsrutor.



Hyllan bakom disken är fylld med några favoritsaker.



En liten del av sortimentet.



Farmors virkade duk passar bra i den lantliga miljön...



...och det gör Tobias mormors handduk också.


Mina underbara svärföräldrar utanför caféet.



En gammal mjölkkanna som hittades i ladgården.



Tobias trimmar gräset utanför huset.



Treårig förlovningsdag firades den 7 juli med romantisk middag som
sedan följdes av...



...en helt fantastiskt vacker solnedgång.


V. 26

Förra veckan bjöd förutom på underbart sommarväder, även på ett rekord i antal gäster på caféet. Under fem dagar hade 247 personer hittat till Skademark och mitt café. Det känns otroligt roligt men overkligt! Har också haft hjälp av mina älskade föräldrar den här veckan (de trodde de skulle få en lugn och skön semestervecka i Norrland men riktigt så blev det inte : )

Tack
så himla mycket, ni är bäst.


Nu sitter många av recepten i huvudet så det går fortare och fortare att baka, och det är ju så otroligt roligt! I söndags var det ju 4:e juli, USA:s nationaldag, och den firades med amerikanska flaggor i några av bakverken vilket uppskattades av gästerna.

Fritiden har mestadels spenderats i en båt på Skademarkssjön och i Husån med familjen, vi har fiskat så mycket att både jag och mamma fick träningsvärk i händerna. Men det var det värt, jag lyckades dra upp en gädda som vägde ca 6 kg, och förutom gädda lyckades vi fiska upp både abborre, harr och öring. Förutom fiske hann vi med ett besök på Strutsfarmen i Gerdal, klart värt ett besök både för matens och de livs levande strutsarnas skull!  



American Pie!



Fiske på Skademarkssjön.



Utsikt från caféet.



Mamma & Pappa på bryggan.



Struts!


RSS 2.0