Tillstånd och handikappramper...

Då var maskineriet igång då! Idag har vi varit i kontakt med kommunen om tillstånd och regler osv. Så nu är papper inskickade om tillstånd om bygglov (behövs när man ändrar själva användningen av en lokal/hus), och lite andra papper. Det vi måste göra och som är obligatoriskt när man öppnar café, oavsett om det är ett tillfälligt sommarcafé eller permanent, är att vi måste se till att ha en handikappramp framför ingången till huset. Så nu blir det till att snickra! (Eller kanske hellre hitta någon som kan hjälpa oss:-).

Nu håller vi tummarna för att alla tillstånd går igenom och att detta är genomförbart!

För övrigt så snurrar det i mitt huvud av olika idéer om inredning och vad jag ska baka, muffins, pajer, arrakbollar, kanelbullar, cookies...you name it!

Bjuder på några bilder på det som kan tänkas serveras i sommar :)





Nu kör vi!!!!



Idag blev det äntligen klart att vi får tjänstledigt i sommar för att starta ett sommarcafé i Skademark. Vi har väntat ett tag nu på besked men nu är det klart! Nu gäller det bara att alla tillstånd osv från kommunen går igenom, men nu när vi har kommit såhär långt så vore det bra taskigt om det inte gick i lås.

Vi ska alltså hyra ett äldre, charmigt (gammalt), hus i Skademark utanför Örnsköldsvik för att driva ett café under sommaren och förhoppningsvis också med ett tillhörande bed&breakfast. Tanken med den här sidan är att skriva och berätta om hur det går i sommar, lägga upp lite bilder och kanske bjuda på ett eller annat recept! Vi får väl se hur allt utvecklar sig, men nu är det bara att köra!

RSS 2.0