Midsommarveckan

Nu är ytterligare en händelserik och lyckad vecka över. Vi har varit på bröllop, haft mormor och morfar på besök, samt hunnit med att fira en jättemysig midsommar med bästa Jossan & Jonatan som åkte upp från Uppsala för att förgylla vår midsommarhelg. Två dagar har caféet haft öppet den här veckan och sammanlagt har jag haft ca 60 glada och trevliga besökare. Superkul!

Vi har fått så fina komplimanger och kommentarer från våra gäster, det känns verkligen otroligt roligt!  

Jag kan konstatera att de populäraste bakverken den här veckan har varit morotskaka, Key Lime Pie och kaffekakor med smörkräm. Kommande vecka har jag lite nya recept som ska testas, ska bli spännande!  



Garnering av Key Lime Pie


Mormor & Morfar




Utanför caféet.






Pluggar in nya recept!




Besök av min egen Skogsmulle!



Sommar!



Midsommarfirande besökare.


Succé!

Idag var det premiärdags för Café Caroline. Det gick….SUPERBRA! Innan klockan hade hunnit slagit 11.00 hade de första gästerna redan anlänt och sedan rullade det på hela dagen. Efter ca 1,5 timme gapade många av faten tomma (!) så jag fick ställa mig och baka mer så att det skulle räcka till stängningsdags. OTROLIGT KUL!

Under tiden jag bakade fick Tobias och mina underbara svärföräldrar, Leif och Rosa, ta hand om serveringen. TACK så otroligt mycket, utan er hade det aldrig funkat! När allt var färdigt var det bara att slänga upp det nybakta på faten men det tog inte lång stund innan även det var borta. Vansinnigt roligt att få uppleva detta och få träffa så många glada och positiva människor som gillar att fika!

När vi sedan stängde strax efter 16.00 då de sista gästerna hade gått, kunde jag summera ihop antalet gäster till ca 55-60 stycken. Jag fick faktiskt lov att nypa mig i armen för jag kunde nästan inte tro att det var sant. Fantastiskt!

Hela veckan har för övrigt varit fantastisk. I tisdags var Örnsköldsviks Allehanda här och gjorde reportage om oss och i fredags landade tidningen i brevlådan med en stor bild på oss framför caféet på framsidan. Ett jättefint reportage var det och många som kom idag hade sett oss i tidningen. Under veckan har vi också haft finbesök och hjälp av Martin och Amos som snällt fick agera provsmakare till några nya recept som jag provade.

I fredagskväll hade vi bjudit in byborna på ”premiärfika/mingel” i caféet. Majoriteten av byns invånare dök upp och det var riktigt roligt att få bjuda på fika och prata med alla.

Kort sagt kan man sammanfatta den här veckan som händelserik och riktigt lyckad. Nästa vecka har caféet öppet onsdag och torsdag för att sedan vara stängt under midsommarhelgen, men veckan efter kör vi igång ”på riktigt” och kommer ha öppet fem dagar i veckan.  

 

 

 Redo vid min disk!



Fullsatt både ute och inne!


 

På omslaget. 


Rensade fat!  


En vecka kvar!

I veckan har vi släpat in massa loppisprylar i huset och övervåningen är nu full med
grejer. I cafédelen har det också hänt en hel del! En serveringsdisk som vi har fått låna är
nu på plats och på väggarna sitter nu lite tavlor och hyllor.
Om en vecka öppnar caféet!



Några sittplatser i köket...


...och några utomhus!


Ett gammalt slagbord som stod övergivet uppe på en vind och får
nu agera serveringsbord.


Lite fritid hinner man också med!  



Café Caroline öppnar 20/6!

Söndagen den 20/6 kommer historiens första sommarcafé i Skademark att öppna! 
Det kommer sedan att vara öppet Onsdag-Söndag kl. 11.00-16.00 under sommaren.

Köket är nu färdigmålat och blev mycket finare i vitt än orange.
Under helgen har vi haft besök av Tobias syster Jennie och hennes sambo Jon som har varit så gulliga som hjälpt oss att fixa med allt möjligt. Tack sötisar!

Nu återstår det uppsättning av skyltar och annonsblad så att folk hittar hit!




Trädfällning


Annonsbladen som kommer sättas upp


I målartagen!

Jag spenderade en hel dag igår med att måla om köket på caféet medan Tobias fortsatte att röja framför huset. I köket var det en orange färg innan men numera är det vitt! Blev mycket bra, och jag har mycket träningsvärk i både ben och armar idag...:) Imorgon ska ett nytt lager läggas på och sedan är det dags att börja inreda på riktigt. Gardiner ska upp, stolar och bord ska monteras och blommor ska planteras!


Här kommer man kunna sitta och fika och njuta av
utsikten över sjön.


Jag målar iförd en otroligt snygg overall...!


All sly ska bort!


RSS 2.0