Pysslande och fixande!

Nu är vi på plats och har "boat" in oss i huset där vi ska bo hela sommaren. Favoritkokböckerna har såklart fått en hedersplats i köket vid fönstret som vetter ut mot sjön.

I caféet börjar saker och ting nu ta form! Skåpsluckorna på skåpen har åkt av och de är nu fyllda med diverse bakprylar och inredningsdetaljer för att få fram den mysiga lantliga känslan. Tobias har även gått loss med röjsågen runt caféet och röjt undan massa sly och gjort jättefint för att sjöutsikten ska komma fram, kommer bli jättefint! ♥






Skademark nästa!

Nu kör vi igång på riktigt med alla förberedelser. Idag bär det upp till Skademark för att börja fixa inför öppnandet av caféet. Det är mycket som ska göras och hinnas med men det känns bara kul! Det underlättar ju också att man har världens gulligaste svärföräldrar som hjälper till och fixar. Tack så himla mycket!

Vädret är väl inte det vackraste men det gör inget att regnar nu, bara det blir fint resten av sommaren så är jag nöjd! (Det borde väl inte vara för mycket begärt...?;)  




Leilas nya bok finns nu i min ägo, den kommer med största
sannolikhet bli lika använd och utsliten som den första blev.


Packning pågår...

Just nu har vi grejer överallt i lägenheten, går knappt att ta sig fram! Imorgon åker vi, men endast ett par mil till att börja med då vi kommer stanna till hos mina föräldrar för att grilla, mysa och packa mer saker som finns där. Vi har fått låna ett släp som säkert kommer fyllas till bristningsgränsen med prylar till loppisen, kläder och bakredskap!

Bjuder på en bild som visar utsikten över sjön från där vi ska bo under de kommande fyra månaderna. Ska bli helt underbart.

Skademark by night

Skademark by night


Loppisfynd

I helgen var mamma och jag på en loppis och fyndade lite saker till caféet. Fick tag på ett stort silverfat samt en silverkanna med tillhörande sockerskål och mjölkkanna, jättefina! Idag bjöd jag på avslutningsfika på jobbet med bland annat en nöttårta med peanutbutter-frosting á la Leila, den var riktigt god! Ytterligare ett recept är lagt till listan!


Silver, silver, silver...


Hasselnötskaka


Snart är det bara en vecka kvar!

Nu står det en drös med tomma banankartonger hemma i min hall redo att packas med kakfat, bakassistenter och diverse andra bakprylar. Ungefär en vecka kvar sen drar vi uppåt!

Morotskakan som jag bakade förra helgen blev kanonbra och jag spritsade ut frostingen i form av små blommor, blev riktigt fint. Den här helgen har jag även testbakat små petit chouxer med hallonmousse. Dom smakade underbart så det receptet har hamnat på min att-baka-lista till sommaren!


Snart dags!

Nu är det ungefär två veckor kvar tills vi beger oss norrut. Den här veckan har det hänt lite grejer. Mina snälla svärföräldrar såg en annons i tidningen på en liten charmig kökssoffa med bord och stolar för ett kanonpris och slog till. Sen har jag rotat lite hemma hos mamma & pappa och hittat lite grejer som jag ska smuggla med mig upp :) Sen har jag hittat supergulliga små kaffekoppar på en loppis som kommer passa alldeles utmärkt i mitt café!

Jag har också börjat skriva lite listor (rätt många), om vad som ska handlas, packas, fixas, och bakas! Listan om vad jag ska baka i sommar börjar bli rätt lång...!

Idag ska jag slänga ihop en morotskaka och försöka måtta ut hur många bitar det kan bli och även fundera ut vad man kan ta för pris för det. Ska bli kul!



Morotskaka!

Morotskaka


Café Caroline!

Idag kom det ett mail från kommunen med orden "Café Caroline" i ämnesfältet. Hjärtat började banka som sjutton och när jag öppnar mailet läser jag att de nu har registrerat och godkänt verksamheten vilket formellt sett innebär att jag får starta! Nu händer det på riktigt! Ska bli så fruktansvärt roligt!







Det börjar närma sig...

Nu börjar sommaren närma sig och även drömmen om caféet! Nu är alla tillstånd som sagt inskickade och planeringen i full gång. Igår beställde vi ett vattenprov som sedan ska skickas till kommunen så dom kan se att vattnet är dugligt nog att kunna blanda saft på och baka med.

Jag känner att jag inte kommer att känna mig riktigt lugn förrän jag har alla papper på tillstånd i handen och vetskapen om att detta är genomförbart till 100%. Men lite drömmer man ju :) Sen är det ju inte bara att vi ska starta ett café utan det är även en stor grej att vi faktiskt ska flytta (om än för ett kort tag), och vara borta från jobbet i några månader. Men det ska bli kul med nått nytt!

Denna vecka har jag blivit inspirerad av Leilas nya recept och har bakat hennes nya Bounty-cupcakes inte mindre än tre (!) gånger. Först en test-omgång som donerades till T och hans kollegor, sedan bakade jag till jobbet och idag fick våra kära vänner äran att smaka på dom små godingarna. Dom kommer garanterat att bakas i sommar!

Idag har jag också klickat hem lite grejer från nätet, bland annat ett helt fantastiskt rosa förkläde och en grym emalj-skylt som ska få pryda en vägg i caféet.

Hoppas att allt administrativt är klart till nästa inlägg!





RSS 2.0